Goedkoop recept: gebakken brie met aardappeltjes

De gebakken brie in dit recept is een goedkoop en lekker alternatief voor dure vleesvervangers. De ingrediënten voor 2 personen kosten samen minder dan 3 euro bij de Aldi. De totale bereidingstijd is ongeveer 45 minuten, vooral omdat de aardappeltjes een half uur in de oven moeten.

Ingrediënten voor 2 personen
1 brie
1 ei
4 el paneermeel
500 gr kriel aardappels ongeschild
300 gr sperziebonen uit de diepvries
peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de krieltjes, leg ze op een bakplaat met bakpapier, en bestrooi ze met peper en zout. Schenk er wat olijfolie over en zet ze 30 min in de oven.

Na een kwartier kun je de sperziebonen op gaan warmen. Ingevroren sperziebonen smaken een stuk verser dan uit een potje, en kosten veel minder dan de verse.

Nu het recept voor de gebakken brie. Halveer de brie in de lengte. Klop een ei los op een bord. Doe het paneermeel op een ander bord en meng er een ruime hoeveelheid peper en zout door. Smeer de brie eerst in met ei en haal de stukken daarna door het paneermeel. Verwarm een pan voor op matig vuur met boter of olie. Bak de brie aan alle kanten kort totdat hij bruin begint te worden. De truc is hem kort te bakken en zorgen dat hij gelijkmatig warm wordt, omdat hij anders te veel smelt. Bak eerst de onderkant van de brie, dan de bovenkant, en vervolgens de zijkanten.

Dien de brie meteen op en serveer het samen met de aardappeltjes en de sperziebonen.


Dit vind je misschien ook leuk

Deel viaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *