Goedkoop recept: pasta met spinazie en geitenkaas

Dit simpele gerecht kost minder dan drie euro voor twee personen. Binnen een half uur heb je een heerlijk goedkoop gerecht gemaakt. De geraspte geitenkaas kun je goedkoop halen bij de Aldi, voor 79 cent heb je ongeveer 200 gram. Toevallig was de geraspte geitenkaas deze keer uitverkocht, dus gebruikte ik verse geitenkaas.

Ingrediënten voor 2 á 3 personen

  • 200 gram penne ongekookt
  • 500 gram diepvries spinazie
  • 200 gram (geraspte) geitenkaas
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

Bereiding

Fruit de ui en de knoflook in een grote pan of wok met wat boter of olie. Als de ui glazig begint te worden voeg dan de spinazie toe. Breng deze op smaak met peper en zout. De spinazie toevoegen kan ook als het nog helemaal bevroren is. Kook ondertussen de penne ongeveer 6 minuten zodat die nog niet helemaal gaar is, en giet hem af. Eventueel kun je een bouillonblokje of zout aan het water van de pasta toevoegen voor meer smaak. Voeg de pasta en de helft van de geitenkaas toe zodra de spinazie helemaal is ontdooid en roer goed door. Het lekkerste is om dit nog minimaal 10 minuten zacht door te warmen. Strooi bij het opdienen de rest van de geitenkaas over de pasta.


Dit vind je misschien ook leuk

Deel viaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

2 Replies to “Goedkoop recept: pasta met spinazie en geitenkaas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *