Goedkoop recept: tomaten uit de oven met pasta

Tomaten uit de oven met pasta is een van de simpele recepten die we al vaak gemaakt hebben. Het is een heel snel recept, met toch veel smaak. Als je de ingrediënten goedkoop in kunt kopen kost het ongeveer 2 euro per persoon. Een potje pesto van AH basic of de Aldi kost ongeveer een euro, en maakt van simpele pasta meteen iets lekkers.

tomaten_uit_de_oven

Ingrediënten voor 2 personen:

4 tomaten
1/2 pakje feta kaas
200 gram spaghetti of andere pasta
2 el pesto
2 el olijfolie
Italiaanse kruiden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de harde stukjes. Meestal halveer ik ze eerst, snijd dan de harde stukjes uit de tomaat, en doe ze dan nog eens door de helft. Doe de tomaten in een ovenschaal, en strooi er de Italiaanse kruiden (oregano, tijm, basilicum) over. Snijd de feta in blokjes, of verkruimel hem, en strooi hem over de tomaten. Giet er wat olijfolie bij en meng alles goed. Zet vervolgens de tomaten voor ongeveer een half uur in de oven. Voor de variatie kun je ook wat knoflook toevoegen.

Nadat de tomaten 20 minuten in de oven zitten kun je de pasta koken. Giet de pasta af en roer er de pesto door. Dien de pasta samen met de tomaten op.

Deel viaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *