Perencrumble

In plaats van perencrumble wilde ik eigenlijk appelcrumble maken. Maar er stond nog een hele bak peren die al rijp waren. Bij deze dus de tip: check eerst je keuken voordat je iets gaat maken. Deze perencrumble is lekker op een winterse middag. De restjes kunnen de volgende ochtend door de yoghurt als ontbijt.

Ingrediënten voor 4 flinke porties

  • 6 peren
  • 150 gram havermout
  • 2 el kokos olie of boter
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 1 el kaneel
  • 4 el honing
  • handje rozijnen

Bereiding

Schil de peren en snijd ze in blokken. Smelt de kokos olie of boter en meng het met de havermout, zonnebloempitten, rozijnen, kaneel en honing in een kom. Als het een beetje aan elkaar blijft plakken is het goed voor de crumble. Voeg eventueel wat water of melk toe om het plakkeriger te maken. Doe de peren in een ovenschaal en strooi de crumble er over. Bak het 20 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven, tot de crumble bruin begint te bakken. De perencrumble is het lekkerste als het nog warm is.


Dit vind je misschien ook leuk

Deel viaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *