Cadeautips voor zuinige mensen

Volgende maand is het alweer december. Dat betekent voor veel mensen dat er cadeaus gekocht gaan worden. Het geven van cadeaus kan soms een hele opgaaf zijn. Wat geef je iemand die zuinig of bewust leeft? Deze cadeautips voor zuinige mensen kunnen je helpen!

De kans is groot dat zuinige mensen geen onnodige spullen willen krijgen. Er zullen al diverse “opruimrondes” geweest zijn waar dit soort spullen op Marktplaats of de kringloopwinkel zijn geëindigd. Als je een cadeau wilt geven, geef dan iets waarvan je zeker weet dat diegene het kan gebruiken of heel graag wil hebben.

Hierbij een lijst van cadeau ideeën voor zuinige mensen:


1. Zelf eten of drinken meenemen

Producten die gebruikt kunnen worden om zelf eten of drinken in mee te nemen. Bijvoorbeeld een herbruikbaar waterflesje of een stevige broodtrommel.

2. Luxe etens-/drinkwaren

Misschien is de persoon waar je een cadeau voor zoekt een enorme liefhebber van luxe koffie, wijn of kazen. Zuinige mensen kopen dit waarschijnlijk niet zo snel voor zichzelf, omdat ze hun geld aan andere zaken uitgeven. Als je weet dat diegene dit erg lekker vind is het natuurlijk leuk om dit cadeau te geven.

3. Bordspel

Bordspellen zijn iets waar je van moet houden. Ik zou zelf dus alleen een bordspel geven als ik zeker weet dat de ontvanger daar blij van wordt. Het voordeel van bordspellen is dat je, als je ze eenmaal bezit, hier heel vaak goedkope, gezellige avondjes mee kan organiseren. Wij plannen zelf regelmatig een spelletjesavond in met vrienden of familie. Zo hebben we een leuke avond, en zijn we slechts wat geld kwijt aan wat hapjes en drankjes.

Gerelateerd: Onze favoriete spellen voor 2 personen

4. Boeken over besparen

Als iemand heel actief is met zuinig leven en besparen is extra inspiratie vaak welkom. Een boek over besparen of het aflossen van schulden is dan een leuk cadeau.

5. Zelfgemaakte waardebon

Een ander leuk cadeau idee is een zelfgemaakte waardebon, waarmee je bijvoorbeeld een dienst van jezelf aanbiedt. Zo kun je bijvoorbeeld een gratis avondje oppassen geven. Of misschien wil je graag een keer met een vriendin gaan lunchen voor haar verjaardag. Maak zelf een waardebon en je hebt toch iets tastbaars om te geven.

6. Cadeaubonnen

Een cadeaubon kan ook een nuttig cadeau zijn. Als je weet dat de ontvanger graag uit eten gaat is een diner bon een leuk cadeau. Tegenwoordig zijn er énorm veel cadeaubonnen te krijgen. Let hierbij wel op dat je zeker weet dat de ontvanger de bon kan gebruiken. Niks is zo zonde als een vergeten cadeaubon die in de kast blijft liggen.

7. Luxe verzorgingsproduct

Een luxe verzorgingsproduct kan ook een leuk cadeau zijn om te ontvangen. Hierbij is het wel weer belangrijk rekening te houden met de ontvanger, niet iedereen hecht hier veel waarde aan. Maar als je weet dat de ontvanger een favoriete scrub, shampoo of geurtje heeft kun je dit natuurlijk wel geven.

8. Iets van het verlanglijstje

Misschien heeft degene wel een verlanglijstje gemaakt. Dat maakt het geven van een cadeau veel makkelijker! Ik ken mensen die het niet leuk vinden iets van het verlanglijstje te geven, maar liever zelf een origineel cadeau bedenken. Dit is heel lief en als je iets bedenkt dat de ontvanger leuk vindt zal dit ook zeker worden gewaardeerd. Als er een verlanglijstje beschikbaar is houd ik me zelf altijd liever aan het lijstje. Dan weet je zeker dat je iets geeft wat de ontvanger graag wil hebben.

Ik ben benieuwd naar jullie cadeautips. Wat zou jij graag ontvangen? Of heb jij een cadeau wat je graag geeft aan mensen?


Dit vind je misschien ook leuk


8 Replies to “Cadeautips voor zuinige mensen”

  1. Wij krijgen (en geven) vaak geen echte cadeaus meer bij verjaardagen. Dat hebben we met zo’n 75% van onze familie en vrienden afgesproken, schat ik. Meestal geef ik dan een lekkere reep chocolade, een wat duurdere zeg maar. Of een echt mooie kaart met leuke toepasselijke spreuk. Onze ouders hebben dit jaar een foto van ons gezin gekregen. Ik heb bespaard op de lijsten door ze bij de kringloopwinkel te komen, er lagen er daar zoveel die er nog prima uit zagen.

  2. Wij kopen vaak een lekkere fles wijn/drank. We geven bijna nooit spullen “omdat ze vaak alles al hebben” . Wij zelf net zo. Ik mag graag lezen, dus vaak een boekenbon gekregen en die worden goed besteed!

  3. Ik geef het liefste iets dat iemand graag wil hebben, van zijn/haar lijstje dus. Alleen ik die persoon goed ken dan geef ik wel eens iets zelfgemaakts, als ik weet dat hij/zij het echt leuk vindt.
    Zelf vind ik het vooral leuk dát iemand komt, er hoeft echt geen cadeautje bij. Eerlijk gezegd heb ik best vaak gedacht ‘oh jee, hoe moet ik beleefd en dankbaar reageren op deze meterhoge knalblauwe vaas/ wijnglazenset met wijnemmer/ lekker gekke tuinkabouter / geparfumeerde stokjesset voor op de wc.’ Een leuk onverwacht kaartje of belletje na een spannend moment vind ik zoveel waardevoller dan dat iemand een pakket doucheproducten voor me heeft staan afrekenen. Inmiddels zijn de cadeautjes gelukkig uit de vriendengroep verdwenen. Aan familie vraag ik luxe thee van een bepaald merk en voer voor buitenvogels (als ze écht iets willen geven) dat komt beide van pas en het gaat beide ook op.

  4. Ik zoek via via uit wat een nog onvervulde wens is. Iets dat diegene uitstelt of pas bedacht heeft. Meestal kom ik daar ook achter doordat ik de ander goed ken. Nu moet ik erbij zeggen dat ik er erg goed in ben en mensen in mijn omgeving een stuk minder. Dit jaar met het gevreesde lijstje begonnen en daarop de dingen geschreven die mij bezig houden i.p.v. wat ik graag zou willen: de verrassing en dat anderen zich inleven en moeite doen vind ik al 75% van het kado.

  5. Ik geef graag iets zelfgemaakts of inderdaad van een lijstje. Dit jaar had ik zelf op mijn verlanglijstje voor de kerst *handgemaakte zeep van mijn favoriete merk *lekkere caramelsiroop voor in de koffie *grote (geur)theelichten *waxmelts *een lekkere reep chocola. Stuk voor stuk ook gekregen, ik was er superblij mee! Allemaal producten die ik graag gebruik maar niet snel zelf koop. En allemaal dingen die uiteindelijk gewoon op gaan en geen ruimte meer innemen in huis…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.