Een nieuwe baan

Vanaf 1 januari 2018 ga ik aan de slag bij een nieuwe werkgever! Ik heb er super veel zin in. Mijn nieuwe baan geeft me nu al een lading positieve energie, iets wat ik goed kan gebruiken na mijn burn-out.

Gerelateerd: Financieel dilemma: geld of geluk?

Financiële gevolgen

Mijn nieuwe baan heeft ook een grote invloed op onze financiële situatie. De financiële gevolgen zijn als volgt:

 • Ik maak een flinke salarissprong. Het bruto salaris in mijn nieuwe functie ligt circa 45% hoger dan mijn huidige salaris. De functie die ik vanaf 1 januari 2018 ga vervullen is ook een hogere functie dan ik nu heb.
 • De studiekosten bij mijn huidige werkgever zullen moeten worden terugbetaald. Over de hoogte hiervan ben ik nog met diverse partijen in onderhandeling. Daarnaast zijn de studiekosten een aftrekpost voor de belasting. Het bedrag wat wij hieraan uiteindelijk naar verwachting zelf moeten voldoen zal ongeveer € 6.500 zijn.

Gelukkig hebben wij het afgelopen jaar veel gespaard. Dit bewijst maar weer hoeveel vrijheid een ruime buffer geeft. Als wij geen spaargeld achter de hand hadden, was ik waarschijnlijk niet voor deze nieuwe baan gegaan vanwege mijn hoge studieschuld!


Aanpassing maandbudget

Ik heb mijn nieuwe salaris natuurlijk meteen ingevuld in ons verwachte budget voor 2018. Een hele concrete planning voor 2018 kunnen we nog niet maken. B is namelijk ook nog op zoek naar een andere baan. Zodra zijn salaris bekend is gaan we samen rekenen en plannen.

Dit vind je misschien ook leuk

Deel viaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

14 Replies to “Een nieuwe baan”

  1. Ik maak inderdaad een flinke sprong. Ga er zelfs iets minder uur voor werken. De reden is dat ik een zwaardere functie in een andere omgeving ga vervullen, er horen dus ook meer verantwoordelijkheden bij.

 1. Gefeliciteerd M! Veel succes bij je nieuwe werkgever.

  Wel hoop ik dat de 45% salaris verhoging te maken heeft met toenemende verantwoordelijkheden van de hogere functie en niet in gelijke verhouding met toenemende werkdruk.

  Blijf goed op jezelf letten

  1. Bedankt! Ja hier moet ik zeker op letten, maar de werkdruk gaat als het goed is omlaag en zal beter te handlen zijn. Een leuke nieuwe uitdaging die financieel ook leuk uitpakt gelukkig 🙂

 2. Gefeliciteerd!
  Klinkt als een heel goede stap.
  Heeft je opleiding iets met je nieuwe functie te maken? Dan zou ik ook even met je nieuwe werkgever gaan praten. Ik ben zelf leidinggevende en wanneer ik een talent kan aannemen voor mijn afdeling dan zou ik echt bereid zijn om een deel van de studiekosten over te nemen. Zeker in deze schaarse tijd, waar goede mensen moeilijk te vinden zijn.

  Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *