Onze favoriete spellen voor twee personen

Favoriete spellen voor twee personen

Het spelen van bord- en kaartspellen is een van onze favoriete hobby’s. Een spel op tafel, muziekje aan en wat lekkers erbij om te eten en drinken; de ideale goedkope datenight. Inmiddels hebben wij een aantal favoriete spellen die we graag spelen. Vandaag onze top 8 spellen voor twee personen! Ondanks dat niet alle spellen even goedkoop zijn hebben wij dit geld er allang uitgehaald. Een avondje uit met zijn tweeën kost al snel meer dan de aanschaf van een spel.

1. Dominion

Dominion is ons lievelingsspel! Het is een kaartspel waarbij het de bedoeling is om zo veel mogelijk overwinningspunten te halen. Dit doe je door je eigen deck te bouwen. Iedere speler krijgt aan het begin van het spel 3 overwinningspunten en 7 koperkaarten. Met dit startdeck kun je geldkaarten, actiekaarten of overwinningskaarten kopen. Elke beurt mag je een actie uitvoeren en een extra kaart kopen.


Het leuke aan dit spel is dat er meerdere soorten kaarten in de doos zitten dan je nodig hebt voor een potje. Je kunt dus elke keer dat je het spel speelt kiezen om andere kaarten te gebruiken. Wij hebben inmiddels al een uitbreidingsset gekocht omdat we dit spel zo vaak spelen.

Dit spel kun je met 2 tot 4 personen spelen. Wij vinden het zowel met 2 als meer personen leuk om te spelen.

2. Hive

Hive is een erg tactisch spel wat qua manier van spelen wel wat weg heeft van schaken. Je hebt allebei een aantal insectenstenen, die allemaal op een andere manier kunnen bewegen. Het doel van het spel is om de bijenkoning van de andere speler te omsingelen. Hierbij is het belangrijk om vooruit te plannen maar ook om de stappen die je tegenstander doet in de gaten te houden.

Dit spel kan je met 2 personen spelen.

3. Qwixx

Qwixx is een lekker luchtig dobbelspel wat wij vaak even tussendoor spelen. Het doel is om zo veel mogelijk punten te halen door het aankruisen van vakjes. Het is een verslavend spel, vaak wil de verliezer toch een potje extra spelen om te proberen de winnaar te verslaan.

Qwixx kun je met 2 tot 5 personen spelen. Wij vinden het zowel met 2 als meer personen leuk om te spelen.

4. Pandemic

We spelen heel graag spellen samen, maar als we te fanatiek worden zorgt het competitieve element van spelletjes niet voor een erg romantische sfeer. Reden voor ons om Pandemic aan te schaffen; een coöperatief spel waar je samen speelt tegen het bord. Het gezamenlijke doel is het redden van de mensheid van vier dodelijke ziektes. Het leuke aan dit spel vinden wij dat het daadwerkelijk een uitdaging is om te winnen. Als je niet goed samenwerkt is de kans dat je wint zo goed als nul.

Dit spel kun je met 2 tot 4 personen spelen. Het spel is leuk om met meerdere personen te spelen, maar wij vinden dat wanneer je met 2 personen speelt je het beste samen kunt werken. Dit maakt het voor ons het leukst om met 2 personen te spelen.

5. Agricola

Agricola is een spel wat ons een aantal potjes heeft gekost voordat we het echt onder de knie hadden. Het is een strategisch bordspel waar je jouw eigen boerderij runt. In het begin van een spel heb je een stuk grond, 2 kamers en 2 gezinsleden waarmee je het spel kunt spelen. Elke beurt kun je jouw gezinsleden acties uit laten voeren om jouw boerderij uit te breiden. Zo kun je akkers ploegen waarop je groente kunt verbouwen of je kunt vee gaan fokken (nadat je hekken hebt gebouwd!).

Het leuke van dit spel is dat wij allebei een compleet andere tactiek hebben om dit spel te spelen. Je bent hier lekker bezig met je eigen ding, maar toch strijd je tegen elkaar doordat je aan het eind van het spel punten krijgt voor de boerderij die je hebt gebouwd.

Je kunt dit spel met 1 tot 4 personen spelen. Wij hebben het alleen nog maar met z’n tweeën gespeeld. Het kost namelijk veel tijd om te leren dus op een spelletjesavond met vrienden kiezen we voor een makkelijker uit te leggen spel.

6. Hanabi

Hanabi is het tweede coöperatieve spel wat we hebben aangeschaft. Het is een kaartspel waarbij je een grote vuurwerkshow moet geven. Het leuke aan dit spel is dat je je kaarten omgekeerd in je hand houdt. Je ziet dus van jezelf niet welke kaarten je hebt, alleen de kaarten van je medespelers. Hierdoor moet je heel goed samenwerken om te zorgen dat de goede kaarten worden gespeeld.

Je kunt dit spel met 2 tot 5 personen spelen. Wij vinden het zowel met zijn tweeën als met meerdere personen leuk om te spelen. Met zijn tweeën vinden wij het net iets moeilijker omdat er minder kaarten in het spel zijn.

7. Machiavelli

Machiavelli is een kaartspel waar je een stad met gebouwen moet bouwen. Doel is om zo veel mogelijk punten te scoren. Je speelt het spel door elke ronde een ander karakter te kiezen waarmee je speelt. Dit gebeurt in het geheim, je weet dus niet van je tegenspelers welk karakter zij zijn. Elk karakter heeft een specifieke eigenschap (bijvoorbeeld de moordenaar kan een ander karakter vermoorden, de koning mag als eerste een karakter kiezen in de volgende beurt).

Je kunt dit spel met 2 tot 7 personen spelen. Wij vinden dit spel het leukst om met zijn tweeën te spelen. Waarschijnlijk omdat we elkaar zo goed kennen en het dan leuk is om te proberen in te schatten wat de andere persoon kiest en daar op in te spelen.

8. Patchwork

Het laatste spel van onze top 8 is Patchwork. Een puzzelspel waar het doel van het spel is om een lappendeken te maken. Er liggen veel verschillende stukken op tafel. Je mag een stuk kiezen die je in past op jouw bordje wat je lappendeken voorstelt. In het begin is het makkelijk, maar daarna passen er alleen nog specifieke vormen op je bordje.

Het leuke van dit spel is dat er meerdere elementen zijn die je in de gaten moet houden: de tijd, de kosten van nieuwe stukken en welke stukken de ander nodig heeft. Ook heb je hier ruimtelijk inzicht voor nodig (dit is de reden dat B tot nu toe onverslagen is, die heeft een meer ruimtelijk inzicht dan ik!).

Je kunt dit spel met 2 personen spelen.

Leuke spellen voor 2 personen

We spelen ook erg graag spellen met vrienden en houden dan ook regelmatig een spelletjesavond. Voordeel hiervan is dat het ook weer een betaalbare sociale avond is; onderling hebben we al een hoop spellen verzameld en daarnaast zijn we alleen wat kosten voor hapjes en drankjes kwijt. Elke keer is het bij iemand anders thuis, je maakt alleen kosten wanneer je het organiseert.

Speel jij ook graag een bord- of kaartspel? Wat zijn jouw favorieten?

Dit artikel bevat affiliate links. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

Dit vind je misschien ook leuk


6 Replies to “Onze favoriete spellen voor twee personen”

  1. Van dezelfde maker als Pandemic heb je Forbidden Desert, het is een heel leuk spel waarbij je met elkaar moet samenwerken om te ontsnappen uit een woestijn.

  2. Leuke post! Wij houden ook zeker van spelletjes, met z’n 2en of met vrienden. Ikzelf ben minder fan van de tactische spellen omdat ik het vooral fijn vind om ‘s avonds te ontspannen en lol te hebben 😉 Maar goede oude Scrabble, Mens erger je niet, Regenwormen, Yahtzee of Skipbo zijn onze favorieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.