Geld besparen op cadeaus

De feestdagen staan weer voor de deur. Een dure tijd, waar elke euro die je kunt besparen meer dan welkom is. De feestdagen zijn voor veel personen ook momenten waar je cadeaus geeft en ontvangt. De kosten hiervan kunnen aardig oplopen. Wij hebben een aantal tips toegepast die ons hebben geholpen de kosten van kerstcadeaus omlaag te brengen.

1. Geen cadeaus meer voor je partner

Tegenwoordig kopen wij geen cadeaus meer voor elkaar. Natuurlijk willen we aan elkaar laten merken dat we aan elkaar denken, maar het kopen van cadeaus heeft voor ons tegenwoordig geen toegevoegde waarde. Ten eerste kost het ons allebei veel energie om een cadeau te bedenken. Elk jaar wil je origineler zijn dan vorig jaar, maar je wil ook geen geld uitgeven aan een nutteloos cadeau. Daarnaast hebben we genoeg spullen. Het afgelopen jaar heeft in het teken gestaan van ontspullen. Het zou dan ook niet erg verstandig zijn om elkaar met kerst weer iets nieuws te geven.

In plaats van geld uit te geven aan cadeaus voor elkaar bewaren we dat geld liever om uit te geven aan iets waar we gelukkiger van worden dan spullen: bijvoorbeeld een avond samen uit eten.


2. Beperk het aantal cadeaus

Iets wat ons de grootste besparing heeft opgeleverd is het beperken van het aantal cadeaus wat we geven. Binnen de familie was het gewoonlijk dat we allemaal een kleinigheidje voor elkaar verzorgden. Ondanks dat we geen dure cadeaus gaven, liepen de kosten toch op. Voor 10 personen een cadeau van een 10tje betekent toch weer een kostenpost van € 100! Naast dat € 100 veel geld is, vonden we het ook jammer om iedereen een kleinigheidje te geven, omdat dit vaak niet écht leuke cadeaus zijn.

Uiteindelijk hebben we dit bespreekbaar gemaakt binnen de familie. Gelukkig waren wij niet de enige die er zo over dachten. Gevolg: tegenwoordig trekken we lootjes en hoeven we allemaal slechts 1 cadeau van € 25 te kopen. Het voordeel hiervan is ook nog eens dat je minder tijd kwijt bent met je eigen verlanglijstje(s) opstellen.

3. Gedurende het jaar cadeaus kopen

Als je toch veel cadeaus wil geven aan je vrienden/familie kan het lonen om het hele jaar door cadeaus te kopen. Misschien is die ene fles luxe wijn waar je tante zo van houdt in september in de aanbieding. Waarom wachten om deze voor de volle prijs in november aan te schaffen, als je toch al weet dat je in december een cadeau gaat geven? Door het hele jaar alert te zijn op aanbiedingen kun je besparen op het totale bedrag wat je uitgeeft aan cadeaus.

4. Cadeaubonnen gebruiken

Misschien heb je zelf nog een aantal ongebruikte cadeaubonnen in de kast liggen, wachtend op een nuttige aankoop. Je kunt geld besparen op cadeaus die je gaat kopen door deze bonnen in te wisselen.

5. Zelfgemaakte cadeaus

Zelfgemaakte cadeaus zijn ook een leuke tip om te besparen. Op internet zijn tal van leuke zelfgemaakte cadeauideeën te vinden, waar je geen creatief wonder voor hoeft te zijn. In dit artikel vindt je 10 leuke zelfgemaakte cadeaus.

Nog meer inspiratie nodig?

Bovenstaande tips hebben je genoeg ideeën gegeven om minder geld uit te geven aan cadeaus. Nu is het alleen nog een kwestie van op zoek gaan naar cadeaus. Wij deelden al een aantal cadeautips voor zuinige mensen die je op weg kunnen helpen.

Hoeveel geef jij uit aan sinterklaas- en kerstcadeaus? Ben jij alert op besparingsmogelijkheden voor deze cadeaus?

Dit vind je misschien ook leuk


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.