Goedkope en gezonde tussendoortjes

Ik neem graag tussendoortjes mee naar mijn werk. Alleen ontbijt, lunch en avondeten is voor mij niet genoeg. Ik vind het fijn om elke paar uur iets te kunnen eten. Daarbij vind ik het ook belangrijk om gezond te eten. In het verleden nam ik regelmatig dure repen mee naar werk die gezond zijn. De kosten hiervan zijn als je het uit gaat rekenen best hoog: 1 euro per reep per dag. Vandaar dat ik op zoek ging naar goedkope en gezonde tussendoortjes die je makkelijk mee kunt nemen naar je werk.

Fruit

Fruit is makkelijk mee te nemen naar je werk. Een banaan neem je makkelijk mee in je tas. Koop seizoensfruit en fruit uit de aanbieding om zo voordelig mogelijk uit te zijn.

Tips voor fruit wat lekker is als tussendoortje:


 • banaan
 • appel
 • peer
 • mandarijn
 • nectarine of perzik
 • aardbeien
 • druiven

Groente

Naast een portie fruit zorg ik ook dat ik altijd iets van rauwkost bij me heb naar kantoor. Ook hierbij kies ik regelmatig iets uit de aanbieding. Je hebt speciale verpakkingen van bijvoorbeeld kleine snoepkomkommers, deze vind ik zelf erg duur. In de ochtend snel wat komkommer snijden en meenemen in een bakje is net zo lekker!

Overzicht van groente welke je mee kunt nemen naar je werk:

 • plakjes komkommer
 • cherrytomaatjes
 • reepjes paprika
 • radijsjes
 • worteltjes (snijd zelf winter- of bospeen in plakjes in plaats van duurdere geraspte worteltjes)
 • augurken
 • olijven

Andere tussendoortjes

Naast groente en fruit neem ik regelmatig andere tussendoortjes mee. Door te variëren en regelmatig wat anders mee te nemen naar werk blijft het makkelijker om gezond eten vol te houden.

Voorbeelden van andere tussendoortjes:

 • noten (bij de Lidl hebben ze zakken met betaalbare ongebrande en ongezouten noten)
 • kwark
 • gedroogde cranberries
 • rijstewafels
 • crackertjes
 • gekookt ei
 • rozijnen

Hopelijk helpen deze voorbeelden jou bij je boodschappenlijstje. Ik vind het zelf altijd handig een lijst te hebben met voorbeelden, zodat ik ook nog met iets gezonds thuis kom wanneer ik totaal geen inspiratie heb. Tegenwoordig kijk ik welke producten in de aanbieding zijn en beslis ik op basis daarvan wat ik mee ga nemen naar werk.

Heb jij nog aanvullende tips voor gezonde tussendoortjes die goedkoop zijn?


Dit vind je misschien ook leuk


One Reply to “Goedkope en gezonde tussendoortjes”

 1. Ik neem vaak een klein bakje soep mee als tussendoortje ‘s middags op m’n werk. Als ik een grote pan soep heb gemaakt dan schep ik er wat uit om twee of drie kleine bewaarbakjes te vullen, die ik in de diepvries zet. Zo heb ik altijd een soepie achter de hand: ‘s morgens bevroren in een ziplock (vanwege de condens) meenemen en rond 4 uur is het ontdooid en kan ik het opwarmen in de magnetron. Snel, makkelijk, gezond en goedkoop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.