Jaarlijkse salarisonderhandeling

Het einde van het jaar nadert snel. Dat betekent voor ons dat het weer bijna tijd is voor het beoordelingsgesprek op ons werk; de ideale gelegenheid voor salarisonderhandelingen. In het begin van dit jaar zijn we beide begonnen bij onze nieuwe werkgevers. Dit heeft geleid tot een hele mooie salarissprong voor ons allebei. Omdat we beide weten dat er ruimte is om te groeien vinden we het belangrijk dat we onze salarisonderhandelingen goed aanpakken. We delen onze tips die jou helpen bij je jaarlijkse salarisonderhandeling graag met je.

Gerelateerd: Sollicitatie: een goede voorbereiding is het halve werk

Je eigen personeelsdossier

Jaarlijks houden wij een dossier bij van de dingen die we gedurende het jaar hebben bereikt. Begin hier ook mee. Je kunt denken aan initiatief wat je hebt getoond, hoe je jezelf onderscheid van collega’s of belangrijke projecten die je hebt afgerond. Door dit gedurende het jaar bij te houden, houd je overzicht over wat je in een jaar hebt bereikt. Dit is veel makkelijker dan achteraf voorbeelden te bedenken waarom je een salarisverhoging verdient.


Neem dit dossier goed door voordat je het gesprek aangaat. Hierdoor ben je goed voorbereid en kun je goed onderbouwen waarom je de betreffende salarisverhoging verdient.

Bepaal je salarisverhoging

Wanneer je begint over een salarisverhoging zal je vrijwel altijd de vraag terugkrijgen hoeveel je zelf in gedachten hebt. Zorg dat je hier op bent voorbereid. Je kunt vooraf onderzoek uitvoeren door bijvoorbeeld de ruimte in je salarisschaal te bekijken, salarisonderzoeken bij te houden en vergelijkbare vacatures waarin salarisindicaties worden genoemd door te nemen.

Houd hier ook rekening met de onderhandelingsruimte. Wanneer je iets hoger inzet is de kans groter dat je uitkomt op het bedrag wat je in gedachten hebt.

Durf te vragen

Wanneer je niet gewend bent om te vragen om een salarisverhoging kan dit heel spannend zijn. De eerste keer dat ik dit deed zat ik met knikkende knieën tegenover mijn leidinggevende. Het gekke was dat, doordat ik toen de stap heb genomen, ik het later veel makkelijker ter sprake bracht.

Bij mijn nieuwe werkgever heb ik ook tijdens mijn functioneringsgesprek al gevraagd naar de wijze van beoordelen/belonen. Door het al een keer tussentijds bespreekbaar te maken durf ik er aan het eind van het jaar veel makkelijker op terug te komen.

Eventueel kun je het gesprek een keer oefenen. Het helpt vaak om je zegje al een keer gedaan te hebben. Hiermee voorkom je dat je niet uit je woorden komt en weet je hoe je kunt reageren op moeilijke reacties. Instrueer degene waarmee je het gesprek oefent dan wel even dat hij/zij niet te snel akkoord gaat!

Onderhandelen

Ik noemde het al bij het bepalen van je salarisverhoging; houd rekening met de onderhandelingsruimte. De kans dat je werkgever meteen akkoord gaat met het bedrag wat je noemt is niet altijd even groot. Het kan voorkomen dat je een tegenbod ontvangt of dat je leidinggevende aangeeft dat een salarisverhoging er niet in zit.

Ga dan de onderhandeling aan. Wanneer er nu geen salarisverhoging in zit kun je vragen wat je moet doen om wel een salarisverhoging te krijgen. Maak hierover afspraken en zorg dat deze ook worden nagekomen.

Ook kun je wellicht onderhandelen over secundaire arbeidsvoorwaarden. Zit een salarisverhoging er niet in, maar zou je graag wat flexibeler willen werken? Benoem dan het hanteren van flexibele werktijden als tegenbod.

Vraag om een schriftelijke bevestiging

Wanneer ik iets heb afgesproken vraag ik altijd of we het kunnen vastleggen. Dit kan zijn in het verslag van het beoordelings- of functioneringsgesprek wat we allebei tekenen, maar ook in een bevestiging per mail. Ik vind het fijn om afspraken die we maken vast te hebben liggen. Als er in de toekomst dan ergens onduidelijkheid over ontstaat heb je iets om naar terug te grijpen.

Heb jij veel ervaring met het onderhandelen over je arbeidsvoorwaarden? Kom je hier jaarlijks bij je werkgever op terug?

Dit vind je misschien ook leuk


One Reply to “Jaarlijkse salarisonderhandeling”

  1. Ik heb bij een groot bedrijf gewerkt, daar moest je er in september al bij zijn. Leidinggevenden gaven het nl in okt/nov door aan boven. Bespreken. Bij het beoordelingsmoment in dec. Had het geen zin meer. Alles was dan al vast gelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.