Hoeveel zijn wij waard: nettowaarde per 1 oktober

Een aantal maanden terug heb ik met veel verbazing het programma “Hoeveel ben je waard?” bekeken. Ik keek een paar afleveringen online terug en schrok hierbij echt van hoe weinig mensen een beeld hebben van hun eigen waarde. Zelf heb ik toch wel een vrij goed beeld van onze (helaas nog negatieve) nettowaarde. Vandaag deel ik onze nettowaarde per 1 oktober 2017!

Nettowaarde berekenen

Je nettowaarde kun je bereken door al je bezittingen op te tellen en daar al je schulden vanaf te trekken. Sommige mensen tellen hun inboedel op bij hun bezittingen. Ik heb er voor gekozen om dit niet te doen. Als je je inboedel ooit gedwongen moet verkopen zal dit toch niet echt veel meer opleveren. Daarnaast is het meest waardevolle wat er bij ons binnen staat de tv, bank en eettafel, dat zal ook niet echt het verschil gaan maken.

Onze nettowaarde per 1 oktober

Het verloop van onze nettowaarde over de afgelopen maanden en de verwachting voor de rest van het jaar ziet er als volgt uit:


In grafiekvorm:

Naar verwachting zal onze nettowaarde volgende maand licht positief worden. Waarschijnlijk zullen we in december een flinke onverwachte uitgave moeten doen. Daar gebruiken we al onze reserveringen voor en zullen we naar verwachting een stukje moeten lenen. Onze nettowaarde zal hierdoor helaas weer negatief worden.

De komende maanden is dus een kwestie van zo zuinig mogelijk leven, zodat we zo min mogelijk bij hoeven lenen. Ik vind het fijn om onze nettowaarde maandelijks bij te werken. Hierdoor hebben we een goed beeld op al onze bezittingen en schulden. We zien hierdoor in een duidelijk overzicht hoe we er voor staan.

Weet jij hoeveel je waard bent? Of vind jij een andere manier fijner om bij te houden hoe je er financieel voor staat?

Dit vind je misschien ook leuk


One Reply to “Hoeveel zijn wij waard: nettowaarde per 1 oktober”

  1. Op zich is het een mooie stijgende lijn! Natuurlijk jammer van die betaling aan de werkgever, maar dat is niet anders. Ik heb een Excel-document met alles daarin. Op zich stelt het niet zoveel voor, omdat ik eigenlijk alleen geld en een auto heb. Dan is het een kwestie van rekeningsaldi optellen en daar de dagwaarde van de auto bij optellen.

    Als we straks het huis van vriend zouden verkopen en samen wat zouden kopen, dan krijg ik er waarschijnlijk wel weer een (hopelijk kleine) hypotheek bij en is het weer iets lastiger bepalen. Maar tot die tijd weet ik eigenlijk wel tot op de cent wat ik financieel gezien waard ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.