Romantische dates die niet veel geld kosten

Een avondje uit eten en naar de bioscoop is leuk, maar de kosten lopen tegenwoordig al gauw op tot boven de 100 euro. Wij vinden het belangrijk om regelmatig iets leuks te doen met z’n tweetjes. Toch willen wij niet elk weekend 100 euro uitgeven aan een date. Vandaag delen we 6 tips voor romantische dates die niet veel geld kosten.

Samen koken en een filmpje kijken

Een mooi budget alternatief voor het etentje en de bioscoop is om thuis te koken en daarna op de bank te kruipen voor een leuke film. Bedenk een uitgebreid menu, ga samen boodschappen doen en bereid het samen voor. Je kunt het menu onderverdelen: de een maakt het voor- en nagerecht en de ander het hoofdgerecht. Of je maakt lekker alles samen klaar.

Een leuk alternatief voor een uitgebreid drie gangen menu is om samen te kaasfonduen. Kaarsje, wijntje en muziekje erbij en dit is net zo romantisch als een diner in een restaurant. Misschien nog wel romantischer omdat je niet gestoord wordt door een ober en mensen om je heen!


Tegenwoordig kun je online ook veel nieuwe films die net uit de bioscoop zijn – legaal – bekijken. Als je een smart tv (of een meer budget alternatief: een Google Chromecast) hebt huur je voor 4,99 euro de nieuwste films. Scheelt toch weer een euro of 19 met een bezoek aan de bioscoop.

Een rondje fietsen op een tandem

Een paar jaar terug hebben wij een tandem gehuurd en hebben we samen een route gefietst. Voorwaarde is wel dat je goed met elkaar kunt communiceren, en de persoon die achterop zit moet de voorste persoon vertrouwen met het sturen. De kosten hiervan variëren vaak van 15 tot 30 euro. Waar wij de tandem destijds gehuurd hebben konden we gratis een routekaart meekrijgen voor een mooie fietstocht.

Als je zelf wat eten en drinken meeneemt (en eten en drinken moet je tóch, dus dit valt eigenlijk niet onder de kosten van de date) vallen de kosten voor deze date dus reuze mee.

Picknicken

Een ander romantisch date-idee is samen picknicken. Zoek hiervoor een gezellig park uit met grote grasvelden, zodat je een leuk plekje uit kunt zoeken. De kosten van de picknick heb je zelf in de hand. Zoek wat lekker fruit uit, smeer zelf wat lekkere broodjes en maak bijvoorbeeld lekkere wrapjes klaar.

Zorg dat je een groot kleed meeneemt waar je lekker op kunt liggen. Tijdens het eten lekker met elkaar kletsen en daarna nog nagenieten in de zon: dat klinkt romantisch toch?

Gratis festivals of optredens

Zeker in de zomer worden er veel gratis festivals georganiseerd, maar ook in de winter zijn er regelmatig gratis optredens in leuke kroegjes van wat onbekendere bands. De enige kosten die je maakt zijn de drankjes, waarvan je de kosten zelf in de hand hebt!

Ga wandelen

Wij gaan heel regelmatig samen wandelen in een mooi natuurgebied. Online en via diverse apps zijn er tal van mooie wandelroutes bij jou in de buurt te vinden. Je kunt er ook voor kiezen om een mooi gebied wat verder weg te bezoeken, maar dan lopen de kosten wat op vanwege de benzine die je dan kwijt bent.

Wandelen is romantisch omdat je tijdens deze wandeling vooral alleen bezig bent met elkaar en met je omgeving. Geen afleiding van telefoons of mensen om je heen, maar diepe gesprekken voeren terwijl je ook nog veel ziet van mooie natuur.

Een bootje huren

Als je een grote plas water bij je in de buurt hebt liggen is de kans groot dat je daar ook een bootje of een waterfiets kunt huren. Huur je een roeibootje dan vallen de kosten meestal reuze mee.

Wij hebben dit een tijdje terug ook gedaan. Wat lekkere broodjes mee en roeien maar! Helaas pakte onze date iets minder romantisch uit omdat we heel fanatiek de langste route gingen roeien, en de boot maar 2,5 uur gehuurd hadden. In plaats van romantisch te genieten van de omgeving hebben we het laatste uur enorm hard moeten roeien samen om op tijd terug te zijn. Uiteindelijk levert dit wel weer mooie herinneringen op haha!

Hopelijk hebben deze 6 tips je wat inspiratie geboden voor een romantische date waar je niet te veel geld voor hoeft uit te geven. Heb jij nog leuke tips als aanvulling?


Dit vind je misschien ook leuk


One Reply to “Romantische dates die niet veel geld kosten”

  1. Good morning! 🙂 Really nice topic so early in the morning at saturday ! 😀 :))…and really good ideas! 🙂 Thank you very much for this inspiration, perfect for the summer vacation :))…Have a nice day and best wishes from wanderhotel 😉 Yours, anja ;)<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.