Tips voor mensen zonder tv-abonnement

geen tv abonnement meer nodig

Het opzeggen van je tv-abonnement kan je maandelijks een flinke besparing opleveren. Met deze tips heb je binnenkort geen tv abonnement meer nodig! Wij hebben zelf een korte tijd een abonnement gehad van 37 euro in de maand. Toen we gingen snijden in onze vaste lasten was het tv-abonnement een van de eerste dingen die we hebben opgezegd. Toch is het af en toe wel fijn om een programma te kunnen kijken. Gelukkig heb je daar tegenwoordig helemaal geen tv-abonnement meer voor nodig. Vandaag delen wij onze tips voor mensen zonder tv-abonnement, die we zelf toepassen.

Chromecast

Zelf gebruiken wij een Chromecast om tv te kijken. Met een app op onze smartphones kunnen wij diverse films, series en programma’s streamen naar de tv. De Chromecast hebben wij een aantal jaar geleden aangeschaft voor ongeveer 30 euro. Tegenwoordig is er een nieuwe versie verkrijgbaar voor 39 euro bij bol.com:

Het handige aan de Chromecast vind ik dat ik deze kan gebruiken bij elke app die ik gebruik om tv te kijken. Er zijn ook alternatieven zoals een mini computer die je op een televisie aan kan sluiten. Zelf hebben wij alleen ervaring met de Chromecast.


Apps voor je smartphone

Er zijn tal van apps te downloaden op je smartphone waarmee je (gratis) tv kunt kijken. Wij maken gebruik van de volgende apps:

 • Netflix. Een abonnement op Netflix is helaas niet gratis. Het goedkoopste abonnement kost € 7,99. Netflix heeft een uitgebreid aanbod van series, films en documentaires.
 • RTL XL. Via deze app kun je diverse RTL programma’s terugkijken. Met een gratis abonnement kun je afleveringen beperkt terugkijken. Een Premium abonnement kost € 4,99. Zelf vind ik een abonnement niet nodig. Dit is alleen nodig als je afleveringen die meer dan een week oud zijn terug wilt kijken. Ook kun je met een Premium abonnement sommige programma’s vooruit kijken.
 • NPO. Met de NPO app kun je gratis NPO 1, 2 en 3 kijken. Ook zijn er diverse documentaires, series en films gratis te kijken via de app.
 • KIJK. Via deze app kun je programma’s van SBS6, SBS9, Net 5 en Veronica kijken. Helaas is het met deze app niet mogelijk om te streamen via de Chromecast. Zelf gebruik ik deze app dus ook niet meer.
 • NLziet. Deze app heb ik geprobeerd tijdens de gratis proefperiode. Hiermee kun je de programma’s van NPO, RTL en SBS kijken zonder reclames. Dit is dus eigenlijk een app waarin de drie bovengenoemde apps zijn samengevoegd. Een abonnement kost € 7,95. Als je niet beperkt wil zijn tot de gratis opties van bijvoorbeeld de RTL XL app is dit een goed alternatief.
 • YouTube. Ook YouTube is een app die wij regelmatig gebruiken om tv te kijken. Er zijn namelijk veel interessante documentaires te bekijken via YouTube. Wij kijken vooral gratis Engelse of Amerikaanse documentaires. Af en toe kijken we een betaalde film via YouTube Movies.
 • Pathé Thuis. De app van Pathé Thuis gebruiken we af en toe als we een film willen zien die we niet via Netflix kunnen bekijken. De films die via Pathé Thuis beschikbaar zijn, zijn vaak ook via YouTube Movies beschikbaar. De kosten verschillen nogal eens per app. Het is dus de moeite waard om even te kijken via welke app de film het goedkoopste is. Pathé Thuis is een leuk alternatief voor de videotheek van vroeger.

Alternatieven voor tv-kijken

Bovenstaande tips geven je een idee hoe je goedkoper tv kunt kijken. Het is natuurlijk ook mogelijk om geen tv meer te kijken. Een hele avond op de bank hangen en het ene na het andere programma kijken is helemaal niet zo goed voor je. Een aantal ideeën om te doen in plaats van tv te kijken:

 • Een rondje wandelen
 • Een boek lezen
 • Muziek luisteren
 • Bordspelletjes spelen
 • Een rondje fietsen
 • Iets lekkers bakken
 • Bij vrienden/familie op bezoek

Hopelijk hebben bovenstaande tips je wat inspiratie gegeven.

Heb jij nog een tv-abonnement? Of heb jij nog aanvullende tips voor mensen zonder tv-abonnement?


Dit artikel bevat affiliate links. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

Dit vind je misschien ook leuk


6 Replies to “Tips voor mensen zonder tv-abonnement”

 1. Oude DVD’s met films op de rommelmarkt scoren, of series op DVD lenen bij de bieb. Via een VPN verbinding BBC uitzending gemist kijken. Alleen jammer dat er weinig goede gratis VPN verbindingen zijn te vinden.

  1. Wij hebben zelf het goedkoopste internet abonnement afgesloten wat we konden vinden, dit kost ons 23,50 per maand. Toen we het afsloten was het Vodafone Thuis. Inmiddels is dit overgegaan naar T-Mobile Thuis. Het is de laagste snelheid, 20 Mb/s. Bij het afsluiten werd ons verteld dat dit veel te langzaam is om Netflix mee te kijken. Wij waren eigenwijs en sloten toch dit abonnement af, en voor ons werkt het prima! Daarnaast gebruiken we internet voor onze smartphones en om via de pc wat te surfen en te bloggen.

 2. Wij hebben een alles in 1 pakket. Er is volgens mij niet zoveel verschil in de kosten tussen een pakket met of zonder tv abonnement als je snel internet wilt. Internet is verre weg het duurste onderdeel van je pakket. En aangezien mijn man niet zonder snel internet kan hebben we toch maar voor een alles in 1 pakket gekozen. Ik zou denk ik wel zonder tv abonnement kunnen, maar nu ik het heb gebruik ik het wel af en toe. Vooral Masterchef Australië vind ik erg leuk.

 3. Wij hebben zelfs extra sportzenders naast een heel veel zenders. En heel snel internet. De baas betaalt mee dus kost het ons maar twee tientjes per maand (man werkt in security management) Voorheen ging hij af en toe naar Ajax dus feitelijk is het een besparing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.