Update nettowaarde: 1 april 2018

Tijd voor weer eens een update. De afgelopen maanden is het enorm druk geweest met het wennen aan onze nieuwe banen. De inkomsten zijn inmiddels stabiel, wat betekent dat het wat rustiger is in onze financiën. Vandaag een update per 1 april 2018. Hoe ver zijn we met onze financiële plannen voor 2018?

Update nettowaarde

De afgelopen twee maanden heeft de stijgende lijn van onze nettowaarde zich mooi voortgezet. Onze nettowaarde exclusief reserveringen (voor grote uitgaves zoals vakantie, onderhoud auto, etc.) is per 1 april zelfs eindelijk positief! Een mooie mijlpaal sinds we in de zomer van vorig jaar onze financiën strak zijn gaan bijhouden.

De nettowaarde exclusief reserveringen is de afgelopen 2 maanden 4,5k gestegen. Deze stijging is veroorzaakt door (extra) aflossingen op de hypotheek en studieschulden, inleg op de beleggingen en spaargeld in ons potje voor de toekomst. De verdeling van de stijging van onze nettowaarde ziet er als volgt uit:


Savings rate

De afgelopen twee maanden hebben we ook een mooie savings rate behaald, die mooi in lijn ligt met ons budget. De savings rate (waartoe we alleen vermogensopbouw rekenen, dus niet de gespaarde bedragen voor grote uitgaven) was als volgt:

  • Februari: 33,11%
  • Maart: 38,87%

De gemiddelde savings rate over 2018 is momenteel 41,57%. Naar verwachting gaat dit in de loop van 2018 wat afnemen. We hebben namelijk een hele gave (maar ook dure) reis gepland. Dit betekent dat we de komende maanden iets meer reserveren voor onze vakantie. De bedragen die we daarvoor apart zetten nemen we niet mee in onze savings rate en ook niet in de nettowaarde exclusief reserveringen.

Conclusie

Tot nu toe gaat het goed! De stijgende lijn zet mooi door. Ondanks de dure vakantie verwachten we de rest van 2018 de nettowaarde toch nog mooi te kunnen laten stijgen. We hebben besloten om maandelijks wat minder vaak uit eten te gaan en andere dure uitjes te plannen. Hierdoor compenseren we de verwachte uitgaven voor de vakantie een beetje.

Nu het eindelijk wat rustiger is bij ons thuis hebben we ook meer tijd en energie om het bloggen weer op te pakken. We hebben besloten om de komende tijd één nieuw artikel per week te plaatsen.

Vorige updates:
Nettowaarde 1 februari 2018
Nettowaarde 1 december 2017
Nettowaarde 1 november 2017
Nettowaarde 1 oktober 2017

Dit vind je misschien ook leuk


2 Replies to “Update nettowaarde: 1 april 2018”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.