Update nettowaarde: 1 augustus 2018

Vandaag het verloop van onze nettowaarde de afgelopen 4 maanden. Ondanks dat we het enorm druk hebben gehad, zijn onze financiën goed gestructureerd en heeft de hectiek gelukkig niet geleid tot een afzwakking van onze voortgang.

Update nettowaarde

Zoals je ziet zijn beide lijnen mooi gestegen. De nettowaarde inclusief reserveringen zal over 2 maanden een flinke dip laten zien, vanwege de reis die we in september gaan maken. Daar hebben we sinds januari al veel geld voor apart gezet op onze vakantiespaarrekening.


De nettowaarde exclusief reserveringen is sinds onze vorige update van 4 maanden geleden met ca. 9,5k gestegen. Een gemiddelde stijging van ruim 2,3k per maand, waar we zeer tevreden over zijn. Ons vakantiegeld hebben we volledig apart gezet voor onze reis en heeft dus niet tot een piek geleid in onze nettowaarde exclusief reserveringen.

De stijging in de nettowaarde is als volgt verdeeld:

  • Toekomstsparen ca. 1k
  • Beleggingen ca. 3,5k
  • Aflossing hypotheek/studieschulden ca. 5k

Savings rate

Wij rekenen alleen vermogensopbouw tot onze savings rate, dus de extra aflossingen op onze hypotheek en studieschulden, inleg beleggingen en toekomstsparen. Onze savings rate heeft de afgelopen 4 maanden een beetje geschommeld. In mei hebben we de gemeentebelasting in één keer volledig voldaan en afgelopen maand hebben we veel aangeschaft voor onze reis, dat verklaart de twee dipjes. Gemiddeld hebben we in 2018 een savings rate van 34,72% behaald tot nu toe.

Verwachting

We hebben een aantal veranderingen doorgevoerd in ons financiële plan en ons budget. We willen voor een aantal zaken wat meer geld gaan reserveren, en daarnaast hebben we besloten om de extra aflossingen op onze hypotheek te vervangen door extra toekomstsparen. We willen graag een grotere cash buffer opbouwen om in de nabije toekomst (0-5 jaar) wat meer keuzevrijheid te hebben in bijvoorbeeld de aanschaf van een andere woning.

Vorige updates:
Nettowaarde 1 april 2018
Nettowaarde 1 februari 2018
Nettowaarde 1 december 2017
Nettowaarde 1 november 2017
Nettowaarde 1 oktober 2017

Dit vind je misschien ook leuk


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.