Update nettowaarde: 1 december 2017

De stijgende lijn van onze nettowaarde zet nog even door! Afgelopen maand hebben we eindelijk duidelijkheid gekregen omtrent mijn studieschuld. Na onderhandelingen met drie betrokken partijen komt het er op neer dat ik netto 4,5k zal moeten betalen aan mijn huidige werkgever. Nog steeds veel geld, maar héél veel beter dan de 21,5 (bruto, wat neer zou komen op ca. 15k netto) die me boven het hoofd hing. De betaling hiervan zal in december plaats gaan vinden. De positieve nettowaarde van dit moment is dus maar tijdelijk.

Savings rate november 2017

Kengetallen zijn altijd leuk. De stijging in onze nettowaarde uitgedrukt in een savingsrate (dit is dus inclusief aankoop beleggingen en aflossingen schulden) komt neer op 66,17%. De nettowaarde is met € 3.251 toegenomen. Dit percentage is zo hoog omdat mijn overuren in november zijn uitbetaald, wat we allemaal apart hebben gezet.

Net voordat ons salaris was gestort was er nog € 100 over van ons budget voor onvoorziene uitgaves, dit hebben we als extra aflossing in de hypotheek gestoken. We hebben besloten dat we ook voor “kleine” bedragen extra gaan aflossen op onze schulden. Het kan maar afgelost zijn en zo komen we niet in de verleiding om een keer extra uit eten te gaan, omdat we geld “over” hebben.


December zal naar verwachting financieel gezien een rare maand worden. We treden allebei eind december uit dienst bij onze huidige werkgevers. Er zal salaristechnisch dus een en ander worden afgerekend aan vakantiegeld en -uren. Daarnaast ontvangen we een hoge voorlopige teruggaaf van de belastingdienst (uiteindelijk vanwege de positief uitgevallen onderhandelingen een té hoge teruggaaf) en zullen we de studieschuld moeten gaan overmaken.

Daarnaast zal december in het teken staan van plannen voor 2018. Er komt dus een maand aan waarin we heel veel bezig gaan zijn met onze financiën.

Vorige updates:
Nettowaarde 1 november 2017
Nettowaarde 1 oktober 2017

Hoe is november op financieel vlak bij jou gegaan?

Dit vind je misschien ook leuk


One Reply to “Update nettowaarde: 1 december 2017”

  1. Wat goed om te lezen dat je een mooi bedrag hebt kunnen uitonderhandelen over je studieschuld.
    En voor jullie allebei een mooi financieel vooruitzicht voor 2018.
    Ik zou me dan ook maar niet al te druk maken over je huidige nettowaarde; dat komt wel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.