Update nettowaarde: 1 november 2017

Per 1 november is onze nettowaarde eindelijk positief! Tijd voor een korte update.

Onze nettowaarde per 1 november 2017 is € 1.650 gestegen ten opzichte van 1 oktober 2017. De cijfers zijn eindelijk groen, maar naar verwachting daalt onze nettowaarde in december weer tot onder het 0-punt. Vanwege het voldoen van mijn studieschuld doen dan namelijk weer een stapje achteruit. Maar door mijn salarisstijging zullen we dit naar verwachting ook weer snel inhalen.

Savings rate oktober 2017

Als je de stijging van onze nettowaarde uitdrukt in een percentage van onze inkomsten komen we op een savings rate van 43,42%. Dit is inclusief de reguliere aflossing op de studieschuld van B en onze hypotheek. Voor nu doen we even geen extra aflossingen, omdat we het aflossen van mijn studieschuld bij mijn huidige werkgever af willen wachten.


De komende twee maanden zijn financieel nog even onzeker. We weten nog niet precies wat de omvang is van het bedrag wat we aan het eind van dit jaar moeten voldoen. De onderhandelingen zijn nog in volle gang! Zodra we hier meer duidelijkheid over hebben kunnen we ook onze financiële plannen voor 2018 op papier gaan zetten.

Vorige updates:
Nettowaarde 1 oktober 2017

Hoe is oktober bij jou gegaan?

Dit vind je misschien ook leuk


2 Replies to “Update nettowaarde: 1 november 2017”

  1. Oktober viel hier wel mee. November wordt de dure maand: Volgende week 4 nieuwe winterbanden, grote beurt, APK. Ik denk dat we November slechts 15% savingsrate ipv de gebruikelijke 35% gaan halen. Aan de andere kant: de Corsa is 9 jaar oud met 198 000 km op de teller. Lage afschrijving en zolang er geen grote dure reparaties aan komen is het een leuke auto voor onze savingsrate.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.