Update nettowaarde: 1 oktober 2018

Het is al weer oktober; hoog tijd voor een nettowaarde update dus! September is een maand waarin we veel geld hebben uitgegeven. Dit was geheel voorzien en stond netjes klaar in de spaarpot voor vakanties. Dit betekent dat de stijgende lijn van nettowaarde exclusief reserveringen mooi door zet.

Update nettowaarde

Zoals voorspeld zijn de nettowaarde incl. reserveringen en de nettowaarde excl. reserveringen dichter bij elkaar komen te liggen door betalingen vanuit onze reserveringen. In oktober zal dit nog doorzetten. Aan het eind van de maand worden de laatste vakantie uitgaven van de creditcard afgeschreven. Ook wordt ons nieuwe bed in oktober geleverd en betaald. Beide bedragen staan nu nog netjes gereserveerd op de betreffende spaarrekeningen.

De nettowaarde exclusief reserveringen is de afgelopen maand met een mooie 2,5k gestegen. Dit is als volgt verdeeld (afgerond):


  • Toekomstsparen + € 1.000
  • Beleggingen + € 900
  • Aflossing hypotheek/studieschulden + € 700
  • Afschrijving auto -/- € 100

Savings rate

Deze maand hebben we een savings rate van 39,1% gerealiseerd. Hiermee komt de gemiddelde savings rate over 2018 op 34,96%. De savings rate is berekend door de inleg beleggingen, toekomstsparen en extra aflossing op onze hypotheek te delen door ons netto inkomen.

Verwachting

Voor het laatste kwartaal van 2018 verwachten we vooral een voortzetting van het sparen en beleggen. Wanneer er geld over is binnen ons budget lossen we dit extra af op de hypotheek.

Vorige updates:
Nettowaarde 1 september 2018
Nettowaarde 1 augustus 2018
Nettowaarde 1 april 2018
Nettowaarde 1 februari 2018
Nettowaarde 1 december 2017
Nettowaarde 1 november 2017
Nettowaarde 1 oktober 2017

Hoe is jouw september gegaan?

Dit vind je misschien ook leuk


6 Replies to “Update nettowaarde: 1 oktober 2018”

    1. We zijn er ook blij mee 🙂 Ja, we leggen maandelijks € 800 in op de beleggingsrekening (verschil is rendement september, afgerond op honderdtal) en € 1.000 op een spaarrekening bij de Knab (wat we toekomstsparen noemen). Voor dit laatste hebben we nog geen definitieve bestemming. Kan een toekomstige investering zijn of misschien hebben we het ooit nodig als we naar een ander huis willen. Zetten dit bewust op een spaarrekening om keuzemogelijkheden voor de toekomst te creëren, ook al zou het nu beter kunnen renderen op onze beleggingsrekening of in de hypotheek.

  1. Weer een best goede maand! Gewoon die auto erin houden hoor, is gewoon deel van je vermogen. zolang je maar elke maand de waarde aanpast aan die van de dagwaarde (eventueel minus een percentage bij snelle verkoop). Je kan je vermogen ook nog opslitsen in: deel dat inkomen genereerd (aandelen, etc,), deel dat niks doet (huis, cash, etc.) en deel dat afwaardeerd (je auto(s)). Krijg je een goed beeld van je vermogens opbouw en risico’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.