Update nettowaarde: 1 september 2018

De afgelopen maand zijn we druk bezig geweest met de voorbereidingen voor onze vakantie. De laatste dingen regelen en boeken en natuurlijk vooral uitkijken naar de leuke dingen die we gaan doen! Financieel gaat alles redelijk zijn gangetje. We twijfelen nog wel een beetje aan ons financiële plan, en dan voornamelijk de balans tussen cash sparen, beleggen en aflossen. Voor nu hebben we besloten tot aan het eind van het jaar voornamelijk het beleggen en cash sparen door te zetten. De cash spaarrekening zorgt voor wat meer flexibiliteit in de toekomst. In december maken we weer een uitgebreid plan voor volgend jaar. Vandaag een update van onze nettowaarde per 1 september.

Update nettowaarde

Nettowaarde 1 september 2018

De stijgende lijn van de nettowaarde exclusief reserveringen zet mooi door. Ook de nettowaarde inclusief reserveringen stijgt nog. Deze nettowaarde zal de komende twee maanden voornamelijk een daling laten zien.

De nettowaarde exclusief reserveringen is de afgelopen maand met ca. 2,1k gestegen. Deze stijging is als volgt verdeeld:


  • Toekomstsparen + € 900
  • Beleggingen + € 750
  • Aflossing hypotheek/studieschulden + € 600
  • Afschrijving auto -/- € 100

Savings rate

Savings rate 1 september 2018

Onze savings rate voor deze maand is 32,7%. Hoger dan vorige maand, maar iets lager dan begroot. De savings rate is berekend door de inleg in beleggingen en toekomstsparen te delen door onze netto-inkomsten. Het percentage is iets lager dan begroot door wat onvoorziene kosten waar we geen potje voor hebben. De gemiddelde savings rate over 2018 is tot nu toe 34,5%.

Verwachting

De verwachting is dat de trend met betrekking tot onze nettowaarde exclusief reserveringen zich de rest van dit jaar doorzet. We verwachten wat grote uitgaven, maar deze vallen allemaal binnen de potjes waar we al voor hebben gespaard. Dit betekent dat beide lijnen in onze nettowaarde grafiek wat dichter bij elkaar komen te liggen.

Vorige updates:
Nettowaarde 1 augustus 2018
Nettowaarde 1 april 2018
Nettowaarde 1 februari 2018
Nettowaarde 1 december 2017
Nettowaarde 1 november 2017
Nettowaarde 1 oktober 2017

Dit vind je misschien ook leuk


2 Replies to “Update nettowaarde: 1 september 2018”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.